Mariborčanka Nataša Grandovec je diplomirana oblikovalka nakita. Izobrazbo iz področja dizajna in tehnik izdelovanja nakita si je pridobila na univerzi Guildhall v Londonu (danes Metropolitan University), kjer je po uspešnem zaključku študija pridobila Higher National Diploma. Na Nova Scotia College of Art and Design v Halifaxu na Novi Škotski v Kanadi je kasneje pridobila še naziv Bachelor of Fine Arts.

Navdih zelo pogosto črpa iz narave. Njeni izdelki so miniaturne zgodbe. Na natečaju v organizaciji Europa Donna, revija Ona in farmacevtske družbe Roche z naslovom »Ustvarjaj za življenje«  je s svojim izdelkom igle pod naslovom Ptica, prejela prvo nagrado.

Od leta 2013 je mentorica udeleženkam Umetniško terapevtskih delavnic izdelave emajliranega nakita, ki se izvajajo v organizaciji Društva za boj proti raku Štajerske Maribor. Leta 2017 je z ostalimi člani inovacijske ekipe razvila delavnico, ki spada v kategorijo socialnih inovacij, in prejela bronasto priznanje Štajerske gospodarske zbornice za najboljše inovacije v Podravju.

Vodi svoj atelje Atelje za nakit APRIL.